Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквеник

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тиквеник

1 пакет кори
1 кг тиква
1 ч.ч. захар
100 г изпечени орехи
1 ч.л. канела
1 ч.ч. олио

Тиквата се настъргва на ренде и се поръсва със захарта, начуканите орехи и някоко щипки канела. Всяка кора се полива с лъжица олио и равномерно се разпределя плънката от тиква. Корите се навиват на руло. Нареждат се в тава, намазана с олио, поливат се отгоре с малко олио.
Пече се на умерена фурна.
Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Тиквеник на розички
разликата е само в приготовлението, продуктите са същите.

В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.

Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло. Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка.

Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории