Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквеник на баба

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тиквеник като на баба
рецепта за тиквеник, така както го правеше баба в детството ми, с много тиква, с ддомашно дърпани кори. баба правеше поне два за да стигната, толкова бяха вкусни

Обелената и добре измита тиква се нарязва на парчета, наръсва се със захар и се вари в предвидената вода. От брашното и маслото се прави тесто, от което се разточват две дебели кори /с големината на съда за печене/. Първата от тях с слага в тавата, намазана отдолу с малко мазнина, върху нея дебел пласт от сварената и изстинала тиква (може в нея да се прибавят счукани орехи и канела), а отгоре се слага втората кора, надупчена с вилица на няколко места, Пече се до опичане на корите. Студеният тиквеник може да се поръси с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории