Тиквички със сос бешамел
Добави към моето меню
В сезона на изобилие на тиквички една лесна и бърза рецепта, която може да се поднесе като предястие или като лека вечеря. Вкусно ястие с плътен сос
Тиквички със сос бешамел
Просукти:
3-4 свежи тиквички
50 г масло
4 с.л. брашно
300 мл прясно мляко на до гъст сос
4 яйца
2-3 скилидки чесън
3-4 стръка копър
Начин на приготвяне:
• Тиквичките се нарязват на кръгчета и се задушават на пара около 10 мин, да останат леко хрупкави
• Нареждат се в чиния за сервиране
• Приготвя се сос бешамел, като се запържва в маслото брашно и се разрежда с млякото. Добавят се счукания чесън и внимателно яйцата, да не се пресече и с готовия сос се заливат тиквичките.
• Поръсва се копър и се поднася.