Тиквички на скара
Добави към моето меню
Тиквички на скара
1кг тиквички
40-50 гр. зехтин /олио/
1-2 с.л. сушен бял риган
5 -6 скилидки счукан чесън
връзка копър
връзка магданоз
3-4 с.л. оцет
Измийте и нарежете тиквичките на шайби от 1см. или ги срежете на дълго, за да се получат филии
Сгорещете скарата и я намажете с малко мазнина.
Подредете тиквичките и ги намажете с мазнина, поръсете със сместа от риган и счукан чесън
Обърнете при готовност и намажете и поръсете и от другата страна.
Тиквичките са готови когато почнат да омекват. Задушете в съд с капак. Поръсете със ситно нарязан копър и магданоз, полейте с оцет. Добър апетит!!!
патладжани на грил
Печенето на въглища му добавя чудесен аромат на дим. Срежете патладжана на две по дължина. Намажете двете повърхности с масло и печете 8-10 минути, обръщайки често. Добавете сол и черен пипер, малко оцет и накълцани пресни подправки.
Идея: Когато правите барбекю, когато правите скара винаго е много по-вкусно, интересно и приятно да приготвите и гарнитурата – тиквички, патладжани, глави кромид кук изпечени на скара стават толкова вкусни и апетитни, та могат да бъдат и самостоятелно ястие. Опитайте, когато го направите и опитате веднъж ще го направите отново