Тирамису с ягоди и ягодово сладко
Добави към моето меню
Тирамису с ягоди и ягодово сладко
Рецепта Ivelina Stoyanova
Продукти
Бишкоти савоярди 400 г
обикновени бишкоти 300 г
маскарпоне 400 г
заквасена сметана 400 г
сладкарска течна сметана 400 мл.
ягоди 700 г
захар за сладкото от ягоди
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. нарязани на ситно ягоди (може и настъргани)
7 с.л захар за разбиване на сметаната и маскарпоне
2 листа желатин (2 пакетчета, 20 г)
100 мл подсладено експресо
Рецепта за тирамису с ягоди
Маскарпонео и заквасената сметана се разбиат на крем със захарта (7 с.л. или на вкус)
Смесва се с битата сметана
Савоярдите се топят в подсладено еспресо и се редят, намазва се с крем, ред бишкоти, крем, бишкоти
Отгоре завършваме с крем и намазваме с ягодовото сладко в което сме разтворили 1 лист желатин разтопен на водна баня
След като стегне подреждаме ягоди и намазваме с още 1 лист разтопен желатин.
Когато намазваме тирамисуто с крема отгоре , го намазваме и встрани и залепяме другите обикновени бишкоти встрани.
Хубаво е да престои няколко часа преди да се разреже
Приятен апетит!