Последни Рецепти
Последни Статии

Толстолоб с плънка

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Толстолоб с плънка и девесил
толстолоба е сравнително евтина риба, но и от нея може да се приготвят добре оформени и вкусни рецепти

за 2 порции
Продукти
400 г котлети толстолоб, 2 х 200 г
2 стръка праз
Няколко маслини, 20 г
1 с.л. олио
Смлян черен пипер и сол на вкус
2-3 стръка девисил

Рецепта за задушен толстолоб
• Разрежете филетата толстолоб на две, по дължина. Овкусете ги със сол и смлян черен пипер
• Плънката пригответе като задушите с 1 с.л. олио нарязаните на ситно гъби, праз и добавите накрая и нарязаните на ивички маслини и разбъркайте
• Разделете плънката на две части и я поставете върху две от филетата. Другите две поставете върху плънката. Захванете две по две филета с дървени шишчета.
• Запечете рибата в тиган от едната страна, след това и от другата. Тогава добавете 100 мл зеленчуков бульон или бяло вино
• Оставете го да поври, докато соса се сгъсти. Отстранете от огъня
• Сервирайте в подходяща чиния у поръсете със ситни нарязан девисил
Гарнитура може да бъде листа зелена салата, туршия или картофи, приготвени по начин, който ви харесва. Украсете с лимон

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории