Топла салата с булгур и зеленчуци
Добави към моето меню
Булгурът се приготвя лесно и може да се съчетава с различни зеленчуци според сезона
Продукти:
1 ч.ч. булгур
2 глави кромид лук
3-4 чушки (зелени и червени)
1 шепа зелен боб
1 с.л. олио
2 домата
1 щипка джоджен сух или пресен
Смлян черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
• Кромид лука се нарязва на ситно и се задушава с 1 с.л. олио и малко вода
• Добавят се нарязаните на ситно чушки и шушулки зелен боб. Зеленчуците се задушава леко и се добавя измития булгур. След като се запържи леко около 2мин се добавят доматите нарязани на кубчета и се долива 200 мл топла вода
• Тенджерата се захлупва докато уври булгура на тих огън
• Подправя се със смлям чер пипер, джоджен… когато леко изстине булгура добавете зехтин и лимонов сок
• Поднесете като топла салата или кат основно веган ястие