Торта с банани
Добави към моето меню
Торта с банани
Рецепта Maria Toptheva
Време за приготвяне един час
Начин на приготвяне
За блата разбиваме
5 белтъка на сняг и прибавяме
1ч.ч. захар,
5 жълтъка,
200мл прясно мляко,
през цялото време разбъркваме с миксер до стопяването на захарта,след което прибавяме
2 ч.ч. брашно (с набухвател)
и отново разбъркваме, докато стигне гъстотата на кексова смес.
Разделяме сместта на 3 части и печем във форма за торта (за предпочитане е отдолу да сложите фолио).
За крема:
Млякото 1л и 200мл е предварително сварено.
В купа отделяме 200 мл прясно мляко и прибавяме бананово нишесте, разбъркваме го докато се разбие добре.
Останалото мляко (1л)трябва да заври и към него прибавяме
2 ч.ч. захар
и разбъркваме,докато се стопи захарта.
След това прибавяме купата с нишестето и разбъркваме до получаването на гъст крем.
Нарязваме
4 банана на кръгчета.
Сглобяване на тортата:
Във формата за торта редим блат, напояваме го със сиропа от компот (за предпочитане от праскови), намазваме блата обилно с банановия крем и прибавяме ред банани и така до изреждането и на 3 блата.
Отгоре отново сиропираме блата, намазваме го с крема и украсяваме с банани и 1 голям настърган шоколад.
Да ви е сладко!