Торта брауни
Добави към моето меню
Торта брауни
Рецепта споделена от Denica Ivanova
Продукти
6 яйца
200 г меко краве масло
200 г пудра захар
50 г какао
2 ванилии
300 г орехови ядки
30 г брашно
За украса
Сметанов крем
– 500 мл сметана
– 100 г шоколад, разтопен на водна баня
Орехи
шоколад
Начин на приготвяне
• Блата се приготвя като пандишпанов. Жълтъците се разбиват с част от захарта и се прибавя мекото масло. Разбива се до пълна хомогенност
• Добавят се какаото и смелените орехови ядки, ванилии и брашното
• Белтъците се разбиват с останалата захар. Двете части се смесват внимателно за да не спадне белтъчния сняг
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (използвахте хартия за печене за по-лесно отделяне на блата)
• Краищата на блата се изрязват и се разрязва на две части
• Приготвя се захарен сироп от 5 с.л. захар, 5 с.л. вода и 1 с.л. ром. Захарта се карамелизира и седобавя водата и рома към нея. С приготвения сироп се намазват блатовете
• Крема се приготвя като се разбие сметаната с разтопен шоколад
• Тортата се украсява с натрошените изрезки, орехи и шоколад