Торта с крем Рикота
Добави към моето меню
Торта с крем Рикота
Рецепта Галина Събева
Продукти
За пандишпанови блатове с шоколад
4 яйца,
4 с.л. захар,
4 с.л. брашно,
1 ч.л. бакпулвер (за всеки случай)
100 г шоколад разтопен
• Яйцата се разбиват с захарта
• Добавя се брашното пресято с бакпулвера и разтопчния шоколад. Разбърква се
• Блатът се пече до готовност в загрята фурна до готовност, на 180 градуса в загрята фурна – около 12-15 мин – проверява се с клечка за зъби да излиза суха
За крема Рикота
250 г сирене Рикота
400 г сладкарска сметана
• Сиренето и сладксрската сметана се разбиват до пухкав крем
Сглобяване на тортата
• Блатовете разрязах на две, напоих ги с компот от праскови и така блат,крем и сложих и сладко от праскови между крема и блатовете.
• Покрая налепих бишкоти Савоярди,панделка и да Ви е сладко!
sponge cake with chocolate 4 eggs, 4 tablespoons sugar, 4 tablespoons flour, baking powder 1 (just in case), 100 g melted chocolate – everything goes wrong and bake in preheated oven at 180 g
For the ricotta cream 250 g ricotta cheese, 400 g pastry cream break
Cake cut in half, something to drink them with peach preserves and so base, and put cream and jam, peaches and cream between the latter must have made biscuits, ribbon and you are sweet!