Торта с моркови
Добави към моето меню
Торта с моркови
Рецепта споделена от Илияна Миланова
Рецептата е от руската кухня. Това, че в тортата има моркови може да се разбере само, ако някой ви каже, че има моркови
Продукти
4 яйца
1 и ¼ ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
100 г стафиди
50 г какао
2 ч.л. кисело мляко
3 средно големи моркова
За крема
1 кутия кондензирано мляко сладко (400 г)
400 г заквасена сметана
Начин на приготвяне
• Морковите се настъргват на средно ренде
• В купа се разбиват яйцата със захарта
• Добавя се киселото мляко в което е разтворена содата за хляб, брашното пресято с бакпулвера, какао, канела, олио
• Сместа се разбърква и се добавят настърганите моркови и стафидите
• Сместа се изсипва във форма за торта застлана с хартия за печене и се пече 1 час на150 градуса на вентилатор (без вентилатор на 170 градуса)
• Блата се поверява с клечка за зъби да излиза суха за готовност. Изстиналият блат се разрязва на 2 или 3
• Крема се приготвя като сметаната се разбие с кондензираното мляко. Слага се за 10 мин в хладилник да стегне
• Тортата се сглобява, намазва с крем и украсява по желание. В случая с настърган шоколад.