Кейк с шоколадова глазура
Добави към моето меню
Кейк с шоколадова глазура
Рецепта споделена от Mima Dimitrova
Продукти:
6 яйца
1 ч. ч. меко масло
1 и 1/2 ч. ч. захар
1/ 2 ч. ч. прясно мляко
2 ванилии
4 с.л.. какао
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 щипка сол
Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се масло, прясно мляко, ванилия, какао, пресято с бакпулвер брашно. Сместа се разбърква
• Кейковата смес се изсипва в тавичка, която е намазана с масло и посипана с брашно. Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност
• Изпеченият кейк се обръща, изважда се от формата и се оставя да се поохлади на решетка
Шоколадова глазура
100 г натурален шоколад
1 ч.ч. сметана
На слаб огън на водна баня или в микровълнова фурна се разтопява шоколада.
Разбърква се с разбитата сметана
Докато е топла глазурата се украсява кейка