Последни Рецепти
Последни Статии

Торта с моркови и ананас

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта с моркови и ананас
Alexander Chifafa
С поздрави от Африка

torta afrika
ALEXAN’S SOUTH AFRICAN CARROT CAKE (МОРКОВА ТОРТА)

Необходима е една кръгла форма, диаметер 28 см, която се отваря (с ринг).
Фурната ви трябва да бъде предварително затоплена (горе и долу)
за 20 мин. на 180 градуса. Тортата се пече на средна височина във фурната.

Продукти:
150 мл Oлио
200 г Захар
2 Яйца, големи
375 г Брашно, пресято
2,5 г Амонячна сода (Bicarbonate of soda)
5,0 г Бакпулвер (Baking powder)
2,5 г Индийско орехче, смляно
2,5 г Карамфил, смлян
2,5 г Kaнела, смляна
1 Доза Ананас (260 г плод ситно нарезан или смлян и 180 мл сок) – Ананаса се поставя заедно със сока в брашното.
5 г Ванилова есенция или 10 г сух ванилов прах
250 г пресни Моркови, настъргани
150 г Орехови ядки, на не много ситни парченца счукани
130 г Стафиди (Raisins, 1 час предварително полети с рум, бранди, и т.н.
и след това извадени от алкохола за да се смесят с другите съставки.

КРЕМ:
Тортата е също много вкусна без крем. Може да бъде много леко поръсена с пудра захар или да бъде оставена съвсем без захар.

25 г Maсло на стайна температура или Маргарин
250 г Крема сирене (Philadelphia) или много гъста извара
250 гПудра захар
5 мл Ванилова есенция или 10 г сух ванилов прах

Начин на приготвяне
• Всички тези съставки се смесват с миксер и се държат на студено. След като тортата е изстинала с шпатула се поставя крема на тортата.

Приготвяне на тортата
• Смесете Олио, Захар и Яйца и ги разбийте с миксер докато получите хомогенна маса.
• Отделно смесете Брашно, Бакпулвер, Амонячна Сода, Индийско орехче, Карамфил, Канела и ги разбъркайте добре.
• Бавно добавете брашното към влажната смес (Олио, Захар и Яйца).
Като забележете че сместа става суха, малко по малко прибавете останалите съставки: Ананас със сока, Стафиди, Ванилова есенция, Орехи, Моркови.
Не използвайте за дълго време миксер, по-добре е ако сместа към края се смесва с една голяма лъжица. Сместа трябва да бъде малко течна.
• Формата за печене се намазва с масло, сместа се изсипва вътре и се пече
50 минути, НАЙ-МНОГО 60 минути на фурна, 180 Градуса. Тортата съдържа плодове и ако се препича става твърда като камък. След като тортата изстине, с един нож се преминава внимателно между торта и стената на формата. Формата се отваря, тортата се изважда и се намазва с крема. Тортата може да се държи в хладилника до една седмица. Тя дори е по-вкусна след 1-2 дни.

Надявам се че не съм забравила нещо.

ENJOY!
A L E X A N

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории