Торта пауново перо
Добави към моето меню
ТОРТА ” ПАУНОВО ПЕРО”
рецепта Полина Вълчева
за блата:
3 яйца
1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша брашно
1/2 пак.бакпулвер
блата се изпича във форма за торта с падащо дъно.оставя се да изстине и се сиропира със сироп
1ч.чаша вода , 5-6 с.л.захар и 1 с.л. какао
крем: 3 яйца, 1 1/2 захар, 5 с.л брашно се разбива- тази смес се прибвя в 1 литър врящо прясно мляко
към края се прибавят 2 набъбнали желатина в малко топла вода, 1 с.л масло и 3-4 ванилии
Готовия крем се дели на 2 равни части , в едната се слага какао.
В/у блата в средата се сипва с черпак първо от бялата, след това върху бялата сипваме с друг черпак от кафявата и редуваме така докато свърши крема. След това от ценръта към края с дръжката на вилица правим шарките!
Приятен апетит!!!