Последни Рецепти
Последни Статии

Романтично

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Всички знаем, че начина на хранене оказва много голямо влияние върху живота ни, от това какво ядем зависи нашето здраве, тегло, самочувствие, общата ни кондиция … и не само. Изследователите са доказали, че някои витамини и минерали увеличават изработката на хармони и по този начин стимулират сексуланото влечение.

Когато приготвяте романтична вечеря помислете за рецепти в които са включени авокадо, морски дарове, яйца, целина, банани, джинджифил, ягоди, шоколад, мед, а също така лук и чесън. Какви точно рецепти ще изберете за да направите една вечер незабравима зависи от вашия вкус и предпочитания, главното е да бъде лека.

лебеди
За тези със сърца “Пълни” с обич, споделено от Vera Mileva

Менюто може да включва скариди, омар или стриди, сьомга, малко авокадо, целина и аспержи и за десерт фондю с шоколад и плодове или шоколадов мус.

Какво ви е необходимо да направите шоколадово фондю – 2 шоколада, над 50% какао, няколко с.л. прясно мляко (сметана) 1-2 с.л. коняк, настъргана портокалова кора. На водна баня загрейте шоколада и до желаната гъстота добавете прясно мляко и по желание коняк и настъргана портокалова кора.
Плодовете са по ваше желание – ягоди, бабан, круша, портокал, мандарина, ябълка. Плодовете нарежете на малки парченца и поднесете с шоколадовото фондю. Ако нямате специален сет за фондю го поднсете топло и поддържайте температурата със запалени чаени свещи. И една франзела.

choco fondu

Продукти-афродизиаци, които са приети като катализитари на страстта е редно да се включат в една романтична вечеря, или вечеря за Свети Валентин. Но какво са те?
Афродизиаците носят своето име от древногръцката богиня на любовта Афродита. Може да бъде храна, напитка, дрога, аромат или уред, на които се приписват възможности за увеличаване на сексуалното желание, а в по-широк смисъл и подобряване на представянето по време на половия акт.
През годините много храни, напитки са били набеждавани. От историческа и научна гледна точка обаче всички тези твърдения се дължат предимно на вярването в тяхното действие и ефективност, т.е. на това, че сме повярвали и да маблюдавали желаната проява. Около афродизиаците в наши дни съществуват и много заблуди – например лекарствата, засилващи сексуалната активност, неправилно са наричани афродизиаци; за да бъде дадено вещество истински афродизиак, то трябва да създава желание, а не да засилва способностите или възможностите за секс.

Интересно
Хипократ често преписвал мед за стимулиране на сексуалната активност. В древността, поне седмица преди да се венчаят, младите са ядели по една лъжичка мед на ден, за да си осигурят изпълнени със страст първи дни семеен живот. Именно затова пътуването след бракосъчетанието се нарича “меден месец”!

Любопитно
Една подправка (билка), която расте на Балканите, много използвана в българската национална кухня, която се оказа доста интересна и в това отношение
Чубрицата (Satureja) означава “трева на сатирите” – митични същества, полу-хора, полу-козли, известни с разюздания си нрав и волен живот. През античността чубрицата е смятана за афродизиак – любима “паша” за сатирите и съответно – техния аналог на “виагра”.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized