Торта „Ядосаната птица”
Добави към моето меню
Торта „Ядосаната птица”
рецепта Мария Георгиева
Ако искате да приготвите торта за детски рожден ден – една идея, която може да ви хареса
Продукти
За блатовете с диаметър 22 см., които са 3 на брой по
2 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
Блатовете се приготвят като за всеки се разбиват продуктите и се изпичат
Сиропираме ги с подсладено мляко.
За крема
1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана
3 с.л. захар
1 пакетче крем “Оле” ванилия без варене
1 пакетче крема сирене, 125 г
1ч.ч. пудра захар,
1 пакетче желатин- д-р. Йоткер
За масления крем, който е само за измазване на тортата, за лесно поставяне на захарното покритие:
100 г масло
1 ванилия
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. прясно мляко.
Начин на приготвяне
• За блатовете разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, брашното и след това добавяме предварително разбитите на сняг белтъци.
• Разтваряме желатина в студена вода и оставяме да набъбне.
• Разбиваме течната сметана със захарта.
• Отделно разбиваме крема “Оле” според указанието на опаковката, а в трета купа – крема сиренето и пудрата захар.
• Смесваме всички кремове, накрая добавяме разтворения на водна баня желатин.
• Оставяме в хладилник да се стегне.
• Покритието е от бонбони marshmallows 300 г и 600 г пудра захар. Бонбоните се слагат в съд предварително намазан с масло или маргарин и няколко капки вода за около 1 мин. в микровълнова печка,като от време на време се разбъркват.Така разтопените бонбони се изсипват в купа с пресятата пудра захар меси се докато стане твърдо тесто.
• Оцветяваме със сладкарски бои.Разточваме на много тънък лист,като непрекъснато добавяме пудра захар,за да не лепне.Прехвърляме и покриваме тортата.След това добавяме останалите елементи.