Торта „Рафаело с ягоди“
Добави към моето меню
Торта „Рафаело с ягоди“
Рецепта споделена от Мария Георгиева
Продукти
За блатовете, които са 2 на брой с диаметър 24 см. по
2 яйца,
7 с.л. брашно
7 с.л. захар
Сиропираме ги с подсладено мляко.
За крема:
1 консерва кондензирано мляко – 400 мл.
250 г меко масло
100 -150 г кокосови стърготини.
Начин на приготвяне
• Приготвяме блатовете
• Разбиваме маслото с кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и добавяме кокосовите стърготини
• Така приготвения крем оставяме за час-два в хладилника до стягане.
• Редим блат, крем, ягоди….,измазваме тортата с разбита 200 мл леко подсладена сладкарска сметана и украсяваме с ягоди.