Последни Рецепти
Последни Статии

Торта Роси

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Торта Роси
Рецепта споделена от Росица Петкова

torta P
Тъй като обичам ВСИЧКИ празници много ми допадна идеята „Кулинарни букви” посветена на деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 Май. За това реших да се включа с моята Торта „Р” + пастички „р”

Продукти за блатовете:
6 яйца
1 и ½ ч.ч.захар
1 и ½ ч.ч. брашно
1 и ½ п. бакпулвер (15 г)

С миксер се разбиват добре яйцата, след това прибавяме захарта след като и тя е разбита добре, прибавяме смесените в едно брашно и бакпулвер.Получената смес се разделя на 3 и изпичаме блатовете един по един .Изсипваме в тава с намазнена хартия. Печем в предварително загрята фурна на 180 о С.

Готовите блатове изрязваме във формата на буква(от излишните парченца можем да направим пастички)

torta P 1

Сиропираме всеки със захарен сироп .

С прясно мляко (колкото е описано на опаковката ) разбиваме крем за торта(специално за тази използвах Ванилов на Д-р Йоткер)

Между блатовете в крема съм сложила ягоди и мини трюфелчета.

torta P 2
Готовата торта се залива с 100 г. разтопен кулинарен шоколад (разтворен с малко прясно мляко)

Украсата е от оцветен бял шоколад.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории