Торта Роси
Добави към моето меню
Торта Роси
Рецепта споделена от Росица Петкова
Тъй като обичам ВСИЧКИ празници много ми допадна идеята „Кулинарни букви” посветена на деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 Май. За това реших да се включа с моята Торта „Р” + пастички „р”
Продукти за блатовете:
6 яйца
1 и ½ ч.ч.захар
1 и ½ ч.ч. брашно
1 и ½ п. бакпулвер (15 г)
С миксер се разбиват добре яйцата, след това прибавяме захарта след като и тя е разбита добре, прибавяме смесените в едно брашно и бакпулвер.Получената смес се разделя на 3 и изпичаме блатовете един по един .Изсипваме в тава с намазнена хартия. Печем в предварително загрята фурна на 180 о С.
Готовите блатове изрязваме във формата на буква(от излишните парченца можем да направим пастички)
Сиропираме всеки със захарен сироп .
С прясно мляко (колкото е описано на опаковката ) разбиваме крем за торта(специално за тази използвах Ванилов на Д-р Йоткер)
Между блатовете в крема съм сложила ягоди и мини трюфелчета.
Готовата торта се залива с 100 г. разтопен кулинарен шоколад (разтворен с малко прясно мляко)
Украсата е от оцветен бял шоколад.