Торта Романтика
Добави към моето меню
Торта Романтика
Рецепта споделена от Мария Георгиева
За блатовете, които са 4 на брой
4 яйца,
23 с.л. брашно,
23 с.л. захар.
Половината смес оцветявам с 2 с.л. какао.
Двете смеси се пекат в тава с диаметър 22 см. и след това разрязвам на 2 така,че да се получат 4 блата
Сиропирала съм ги със захарен сироп.
За първия крем:
200 г масло се разбива с 1 ч.ч. пудра захар, 5-6 жълтъка, като се добавят един по един, 1 ванилия, 3-4 с.л. какао и разбитите на сняг белтъци,напоени с ром стафиди.
За втория крем 200 г. сирене “Филаделфия”, 1/2 ч.ч. пудра захар,100-150 г. заквасена сметана,сладко от боровинки.
За захарното покритие:
150 г. бонбони “Marshmallows”,
300 г. пудра захар.
Слагам бонбоните с няколко капки вода в намаслен съд и ги разтопявам в микровълновата за около 25-30 секунди след това добавям боята, ако искам да е цветно и започвам да добавям захарта докато се получи тесто,като пластилин.
Изрязвам и сглобявам блатоветв по този начин: