Тулумбички розички
Добави към моето меню
Тулумбички розички
Рецепта споделена от Надя Владимирова
Продукти
500 мл вода
30 г масло
1 щипка сол
1 и ½ ч.ч. брашно
4 яйца
1 к.л. сода за хляб
3 ванилии
Олио за пържене
За сиропа
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
2 ванилии
Начин на приготвяне
• 500 мл вода,30 гр масло и щипка сол се слагат в дълбок съд на котлона.
• Като заври се добавя брашно (около 1 1/2 ч.ч.) до гладка смес, като се бърка с дървена лъжица, докато не се отдели сместа от съда.
• Сваля се от огъня и след няколко минути се прибавят постепенно 4 яйца, като след всяко се разбърква (най-добре с ръка).
• Добавя се 1 к.л. сода бикарбонат и 3 ванилии.
• Добре размесената смес се шприцова в сгорещено олио.
• Сироп се прави от 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар,2 ванилии.
• Ври около 20 минути и студените вече тулумби се заливат с горещия сироп.
Бон апети!