Неделни тулумбички
Добави към моето меню
Тулумбички – сиропираните сладки, които може да приготвите у дома. Е, ако забравите плановете за диета или можете да хапнете само 2-3, а не 100, защото стават много вкусни.
рецепта и снимки: Hatice Aliosman
Продукти:
За сиропа:
500 мл вода
2 и ½ ч.ч. зхар
1 с.л. лимонов сок
За парено тесто:
500 мл вода
1 с.л. захар
1 с.л. краве масло
1 щипка сол
2 ч.ч. брашно
3 яйца
1 с.л. грис
1 с.л. нишесте
Начин на приготвяне:
• Първо се приготвя сиропа от 2 чаши по 250 мл вода и 2 чаши и половина захар,ври 15 минути и се прибавя 1 супена лъжица лимонов сок.
• Приготвя се парено тесто: 500 мл вода се слага в в тенджера,1 с.л захар,1с.л.краве масло, щипка сол,изчаква се да заври
• Прибавя се и брашното 2 чаши от по 250 мл. Бърка се, докато се оформи тестото. Оставя се да изстине.
• Прибавят се едно по едно 3 яйца, трябва хубаво да ги поеме тестото. Накрая се прибавят 1 с.л грис,1 с.л нишесте и пак се обърква хубаво.
• В една тенджера слагаме олио и загряваме до средна температура,в един пош с шприц се слага тестото и се шприцова в олиото.
• Като се позачервят се оставят директно в сиропа за една – две минути и се изкарват върху подноса. Като поизстинат са готови.
• Първия ден са много хубави,хрупкави.Втория ден малко омекват.Да ви е сладко!