Последни Рецепти
Последни Статии

Турски питки (за дюнери)

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Какво е необходимо?

5 ч.ч. брашно
1 кубче мая (2 пакетчета суха)
2 ч.л.сол
1 с.л. захар
2с.л. зехтин (олио)
250мл топла вода

Как да приготвим питките за дюнери?

  1. Размесете пресятото брашно, сухата мая, солта и захарта в купа. Добавете водата и зехтина.
  2. Месете до получаванетона гладко и еластично тесто.
  3. Разделете полученото тесто на 16 топки и ги оставете върху набрашнен плот да втасат за 20-30 мин.
  4. След като втасата, от всяка топка разточете питка с диаметър 15-18 см и около 5 мм дебелина.
  5. Ако искате питките да са по-дебели, оставете ги за около час покрити с чиста кърпа (да не мирише на омекотител и други такива) да бухнат.
  6. Изпечете ги в силна фурна (250 °C) за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеви.
  7. Извадете ги и ги покрийте с кърпа.

Ако не се получават хубави питки, мога да ви предложа и друга рецепта – разходете се около женския пазар по разни дюкянчета се продават готови.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории