Юнска мусака
Добави към моето меню
Мусака през юни
рецепта за муска съобразена с принципите на сезонното хранене:)) защото са съчетани зеленчуците, които растат в градината през Юни.
1 тиквичка
0,5 кг пресни картофки
1 – 2 моркова
1 чушка, ако има
1 глава лук
250 гр. кайма
1 – 2 с.л. олио
магданоз и чубрица на вкус
1 ч.л. червен пипер
Запъжете каймата в нагорещен тиган при непрестанно бъркане.
Измийте, почистете и нарежете на кубчета зеленчуците. Поставете в тавичка и разбъркайте добре заедно с каймата. Поставете в намазнена тавичка,червен пипер и магданоз и поставете в умерена фурна на 200 градуса за около 45-50 минути.
Разбърквайте от време на време. Ако искате направете традицинната заливка от яйца, кисело мляко и брашно. Задължително сервирайте с много салата.
Добър апетит!
Идея: За любителите на италиянска кухня зленчуковата смеска с каймата може да се използва за лазаня!
А ако се направи без кайма става чудесно зеленчуково ястие за лятото.