Последни Рецепти
Последни Статии

Тутманик с праз и маслини

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тутманик с праз и маслини
Всяка домакиня си има своята проверена рецепта за тутманик. Опитайте и така, като добавите прази маслини, заслужава си

tutmanik praz maslini

Продукти
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
2 ч.ч брашно, тип 500
1 ч.ч. ръжено брашно
1 ч.л. сода за хляб
200 г сирене
2 стръка праз
50 г маслини, без костилки
1 с.л. сусам
½ ч.ч. олио

Начин на приготвяне
• Праз лука нарежете на ситно, добавете и нарязани маслини и натрошеното сирене и разбъркайте
• В купа разбийте с вилица яйцата
• Добавете киселото мляко в което е сложена да шупне содата, водата, олиото и постепенно добавете брашното
• Добавете праз лука, маслините и сиренето и разбъркайте
• Изсипете сместа в тава намазана с масло и посипана с брашно и загладете. Поръсете със сусам
• Пече се на средна фурна на 200 градуса, около 40 мин, до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории