Тутманик с праз и маслини
Добави към моето меню
Тутманик с праз и маслини
Всяка домакиня си има своята проверена рецепта за тутманик. Опитайте и така, като добавите прази маслини, заслужава си
Продукти
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
2 ч.ч брашно, тип 500
1 ч.ч. ръжено брашно
1 ч.л. сода за хляб
200 г сирене
2 стръка праз
50 г маслини, без костилки
1 с.л. сусам
½ ч.ч. олио
Начин на приготвяне
• Праз лука нарежете на ситно, добавете и нарязани маслини и натрошеното сирене и разбъркайте
• В купа разбийте с вилица яйцата
• Добавете киселото мляко в което е сложена да шупне содата, водата, олиото и постепенно добавете брашното
• Добавете праз лука, маслините и сиренето и разбъркайте
• Изсипете сместа в тава намазана с масло и посипана с брашно и загладете. Поръсете със сусам
• Пече се на средна фурна на 200 градуса, около 40 мин, до готовност