Последни Рецепти
Последни Статии

Тутманик на рула

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Тутманик
Рецепта споделена от Maya Mihaylova

tutmanik
Какво по-вкусно за закуска в почивен ден от

Продукти
500 г брашно
4 яйца +1 жълтък за намазване
1 ч.ч. кисело мляко
50 мл масло+50мл олио
250 г сирене
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 п мая суха (при налична прясна такава е за предпочитане, 40 г)

Рецепта за тутманик
• В 100 мл марна (хладка) вода подсладена със захарта разтваряме маята поръсваме с малко брашно и оставяме на топло да втаса.
• В голяма купа слагаме брашното, солта, втасалата (шупнала) мая, 2 яйца и 1 ч.ч. кисело мляко.
• Замесваме меко тесто, разделяме на три топки, оставяме около 1 час трябва да удвоят обема си.
• В купа смесваме 2 разбити яйца и натрошеното сирене.
• В разтопеното масло добавяме олиото.
• Всяка топка тесто разточваме на плавоъгълник.
• Слагаме първия, намазваме със сместа от масло и олио добавяме от сместа сирене яйце.
• Върху него поставяме другия блат и процедираме по същият начин.
• Навиваме на руло нарязваме на парчета, които поставяме в намаслена тава.
• Оставяме да почине, около 30 мин. Преди да поставим във фурната намазваме с разбит жълтък.
• Печем в загрята фурна на 200 градуса
• Да ви е сладко! И не се страхувайте да импровизирате! Така всичко което приготвяте ще има от вашият привкус!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории