Тутманик на рула
Добави към моето меню
Тутманик
Рецепта споделена от Maya Mihaylova
Какво по-вкусно за закуска в почивен ден от
Продукти
500 г брашно
4 яйца +1 жълтък за намазване
1 ч.ч. кисело мляко
50 мл масло+50мл олио
250 г сирене
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 п мая суха (при налична прясна такава е за предпочитане, 40 г)
Рецепта за тутманик
• В 100 мл марна (хладка) вода подсладена със захарта разтваряме маята поръсваме с малко брашно и оставяме на топло да втаса.
• В голяма купа слагаме брашното, солта, втасалата (шупнала) мая, 2 яйца и 1 ч.ч. кисело мляко.
• Замесваме меко тесто, разделяме на три топки, оставяме около 1 час трябва да удвоят обема си.
• В купа смесваме 2 разбити яйца и натрошеното сирене.
• В разтопеното масло добавяме олиото.
• Всяка топка тесто разточваме на плавоъгълник.
• Слагаме първия, намазваме със сместа от масло и олио добавяме от сместа сирене яйце.
• Върху него поставяме другия блат и процедираме по същият начин.
• Навиваме на руло нарязваме на парчета, които поставяме в намаслена тава.
• Оставяме да почине, около 30 мин. Преди да поставим във фурната намазваме с разбит жълтък.
• Печем в загрята фурна на 200 градуса
• Да ви е сладко! И не се страхувайте да импровизирате! Така всичко което приготвяте ще има от вашият привкус!