Как да украсим крем супа
Добави към моето меню
Как да украсим крем супа
През студените дни есента, зимата, началото на пролетта крем супата присъства в менюто като топло и засищаща ястие. Има много рецепти и комбинации от зеленчуци, които ни дават възможност да приготвяме какви ли не варианти – с картофи, моркови, тиква, целина, домати, броколи, карфиол, грах, тиквички, а през пролетта с коприва, спанак.
Крем супа от тиква с карамелизирани семки, рецепта Анна Мориц
Това са няколко идеи, които може да се комбинират
– Крутони – нарязвате филийка хляб, поръсвате с малко зехтин, подправки и запичате до златисто
– Овесени ядки – може да поръсите с малко ядки, запечени на сух тиган
– Слънчогледови или тиквени семки – запечени на сух тиган
– Сусам – щипка сусам придава аромат на супата
– Ленено семе – изключително полезно е и за обмяната на веществата
– Кълнове – ако в хладилника имате кутия с кълнове може да поръсите няколко отгоре
– Лъжица сметана или гъсто кисело мляко е класика, ако имате желание може да сложите сметаната в няколко концентрични кръга и да ги свържете – получава се ефектна бяла паяжина
– Магданоз, копър – нарязани на ситно или клонче
– Зелен лук или чесън – нарязан на ситно и поръсен отгоре
– Настъргано сирене или кашкавал
– Нарязано на ситно варено яйце – едно яйце е достатъчно за 4 купички супа
– Нарязана на ситно шунка или пилешко филе