Последни Рецепти
Последни Статии

Диетата на юпито

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Диетата на юпито
Деловите хора засищат глада с фъстъци и бургери

или начина на хранене от който се отказах

Фъстъци, слънчогледови семки, хляб, кафе, кола…
Това не са стоките от лавиците в бакалията на ъгъла. Всъщност са само част от хранителните продукти, които могат да бъдат открити до клавиатурата на всеки компютър в който и да било офис у нас. Останките издават какво е ежедневното меню на юпитата.
Амбициозните хора нямат време за половинчасова обедна почивка, за глезотии от сорта на салатка или супичка в 12,30 ч. Да не говорим за царски обяд с първо, второ и десерт. Лошото е, че не е здравословно.

Не стига че юпитата не хрупкат достатъчно плодове и зеленчуци, а нямат и време да дъвчат по 32 пъти една хапка, както препоръчват японците. Вместо това те отделят средно по три минути, за да хапнат пържени картофи с бургер, може пица, а накрая и малко шоколад за разкош. След това изплакват уста с кола и после малко кафе за събуждане. Защото и децата знаят, че след като се нахрани, особено по обяд, на човек му се доспива.

Обикновено краят на работния ден е разтегливо понятие. Може да е в 18 ч, но може да се проточи и до 21 например. Затова и вечерята, както и обядът, обикновено не са съобразени с последните препоръки на диетолозите за правилно хранене.

Юпитата са най-върлите почитатели на полуфабрикатите и готовите храни. Повечето врътват манджа в микровълновата, но това едва ли може да се нарече готвене. След като се нахранят, веднага лягат да спят, за да са бодри за следващия работен ден. Единственото време, когато си позволяват нещо по-здравословно за хапване, е закуската. Рано сутрин повечето сгризват по ябълка или друг плод, ако, разбира се, не предпочетат мазна баничка, която да изконсумират набързо по пътя.
Каквото и да са закусвали, после неизменно го заливат с кафе. След това отново идва времето за обяда и пак вечерята.

А крайният резултат обикновено е десетина килограма над нормата и много пари, похарчени без ефект при диетолози и фитнес инструктори.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории