Телешко по селски
Добави към моето меню
Телешко по селски
1 кг телешко месо
6-7 броя средно големи тиквички
2 връзки зелен лук
7-8 домата
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
по една връзка копър и магданоз
2 с.л. оцет
4-5 люти чушки, аз ги ползвам за украса
Месото се измива, махат се костите и се нарязва на средно големи парчета. Слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно домати и лук. Прибавят се червеният пипер, оцетът и водата, колкото да ги покрие.
Вари се до омекване на месото, след което се прехвърля в тава.
Около него се нареждат нарязаните на парчета и леко изпържени тиквички и лютите чушлета.
Залива се отгоре с киселото мляко, което е разбито предварително и към него е сложено размитото с малко вода брашно.
Поръсва се със ситно нарязаните копър и магданоз и се пече във фурната около 15 минути.
Много вкусно и апетитно, месото може да е и малко, лятна манджа е, както казваме у дома, месото е като подправка:) така е и в китайската кухня