Последни Рецепти
Последни Статии

Великден за всеки

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Национална кампания “Великден за всеки” – “Дари празник на баба и дядо”

Пишем за тази кампания със следната идея. За Великден (почти) всеки от нас ще приготви козунак. Идеята е направете един козунак в повече и споделете с някой възрастен съсед за който знаете, че му е трудно да си плаща сметките.

recepti kozunak
Рецепти с козунак

На 7 март 2018 г. с месене на козунаци в кулинарна академия в София бе обявено началото на третото издание на Националната кампания “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”, инициирана от омбудсмана Мая Манолова.

В събитието участваха и лицата на кампанията – Миро, Анелия, Криско, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев. Те участваха в приготвянето на козунаци и кифлички, с които по-късно ще бъдат зарадвани възрастни хора от социален дом в столицата.

bebe-egg

Историята: В рамките на инициативата ще се набират средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник.
През 2018 г. правителството отпуска по 40 лева допълнително на пенсионерите, които получават до 314 лв месечно. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.
През 2017 г. в рамките на три седмици бяха събрани близо 1 милион лева. Инициативата “Великден за всеки” е под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Сред партньорите са и Българската православна църква, Червения кръст и Българска хранителна банка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории