Последни Рецепти
Последни Статии

Великденскo настроение у дома

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Заедно с боядисването на яйцата за Великден, хубаво е да украсите цялата къща за празника! За да има Великденскo настроение у дома, за да се радваме на идващата пролет, на слънчевите дни, на цъфналите дървета и зеленината! Има един детски стих “Април е художник голям! Нека в нашия дом бъде празник на радостта и силата на бялата пролет!

Висящи яйца
много лесно се прави украса от кухи яйца. Внимателно се пробива черупката на сурово яйца от двете страни и съдържанието се изсипва в купичка. Дали ще си направите маска с яйцето или ще застроите супата, оставяме на вас. В настоящия момент е важна черупката на яйцето. Украсявате я по ваш вкус по един от познатите вече начини.

Взимате панделка и я промушвате през яйцето. За да не се изхлузи, в единия край вържете клечица , която ще се запречи на дупчицата на черупката и панделката няма да се измъкне. Къде и как ще закачите вече готовите яйца зависи от разположението на мебелите в дома ви и от Вашата фантазия .

Великденски саксии
Ако имате много стайни цветя , „настанете” в листата им малките жълти пиленца-играчки , които вече се продават на всеки ъгъл. Можете на тънка пръчица да сложите едно от кухите яйца, да я забиете в пръстта и да разчупите по този начин обичайния вид на цветята си.

Яйца-свещници
типична украса за всички религиозни празници са свещичките във всичките им форми. Използвайте отново кухи украсени яйца. Закрепете ги в малки чинийки с мъничко лепило. В горния отвор закрепете свещичката от църквата или малки декоративни свещи.

Подложки за яйца
безброй са вариантите за подложки на вече боядисаните яйца. Най-стилни са плетените кошнички, и панерчета със зелена изкуствена трева. В магазините продават и зайчета или кокошки, които държат подложка за 6 или 12 яйца. В малки купички, върху памук можете да разпръснете зрънца леща, които за няколко дни ще покълнат и ще имате естествена зелена „трева” , върху която да положите боядисаните великденски яйца.

Добро настроение
усмивката и доброто настроение е най-добрата „украса” за всеки празник. Радвайте се на идващата пролет , на слънчевите дни, на цъфналите дървета и зеленината!

19.04.2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории