Последни Рецепти
Последни Статии

жените от Венера, мъжете от Марс

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

жените от Венера, мъжете от Марс
Казват, че мъжете и жените са същества от различни планети – жените от Венера, мъжете от Марс и затова говорим на различни езици. Трудно се разбираме когато комуникираме.
Ако искате един мъж да ви разбере – действайте!
И пазете самоуважението си. Не го прекъсвайте и не нарушавайте личното му пространство. Оставете инициативата на него и бъдете до него в правилния момент.

venus-mars
За да се разбираме и да съществуваме заедно трябва да се научим да се разбираме и уважаваме взаимно.
Това са няколко проверени съвета, които ще ви помогнат да не бъдете недоразбрана и недоразбрала.

* Ясно формулирана тема

За да можете да се разберете с един мъж трябва да бъде формулирана темата на разговора, за какво искате да разговаряте и какво искате да постигнете. За мъжете е много по-важен разултата и постигнатото решение при диалога, докато жените предпочитат да беседват на отвлечени теми

* Изводи
Завършвайте разговора с понятни за мъжете изводи. Нашите, женски, гениални разсъждения по дадена тема могат да бъдат недоразбрани от мъжката страна, недоизяснени и приети за бърборене. Всеки разговор трябва да има причина и следствия, иначе е глупава загуба на време – това е мъжката гледна точка.

* Не засягайте мъжкото самолюбие
В разговора не употребявайте изрази, които могат да засегнат мъжкото самочуствие. Внимавайте и за езика на тялото, който може много ясно да покаже какво или за какво мислим. Не сравнявайте един мъж с друг и не очаквайте да реагира, чуства и мисли като друг мъж. В никакъв случай не го сравнявайте с друг мъж, когато сте критични. Това ще сведе до твърдо неприемане въпреки всичките ви усилия – мъжът просто ще се затвори емоционално за вас и никога няма да постигнете в разговора това, което искате.

* Контролирайте емоциите
Опитавайте се колкото може по-малко да показвате (и никакви демоснтрации!) с вашите чуства – тогава има вероятност мъжът да ви чуе и да ви разбере. Нашите емоции рядко са разбираеми за мъжете, за които главното е целта на разговора.

* Не прехвърляйте на другия отговорността
Често мъжете не са готови да поемат отговорността (вярно е, че физически са по-силните, но …) Затова ако имате нужда от съдействиe, имайте уверен вид, че можете да решите задачата. Тогава мъжът ще се отпусне и ще може да ви помогне.

* Дайте време на мъжа да помисли
Ако един мъж не реагира на вашата молба, това не означава, че ви е игнорирал. Дайте му време да помисли и да вземе решение. Много важно е да не го прекъсваме, ние не може да знаем какво точно прави и мисли в момента, затова му дайте време, най-вече ако той може да бъде инициатор на разговора.

* Те, мъжете, не повтарят два пъти
Като каза и отряза – така е при мъжете. Те не обичат да повтарят казаното, затова не очаквайте вашият мъж да повтаря 100 пъти на ден, че ви обича или, че сте най-добрата жена на света. Приемете го като природен закон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized