Патладжани на фурна
Добави към моето меню
Патладжани на фурна
В началото на септември има няколко рецепти, които са класика и сега им е времето да се правят – различните варианти на пълнени чушки и кулинарни изпълнения с патладжан. Ако си мислите, че не харесвате патладжан опитайте да приготивте това лакомство и съм убедена, че ще ви хареса
За 4 порции са необходими:
4 малко, до средни патладжана
100 гр твърдо сирене
100 гр филе
2 домата
2-3 скилидки чесън
50 гр кашкавал
* Патладжаните се разрязват по дължина на тънко, като в горната част се оставя около 2 см нерязрязано
* Заливат се със студена вода и щипка сол за да си пуснат черната вода
* Филето, сиренето, доматите се нарязват на тънки филийки
* Взема се патладжан и се реди между пластовете домат и филе, редува се със сирене и домат. Така докато се сложи между всички редове. Накрая се добавят и скилидки чесън, нарязан на ситно между пластовете
* Подреждат се в тава и се долива 100 мл вода
* Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност
* Когато са готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат
Вкусно е и топло и студено, с и без доматен сос. И изглежда ефектно. Може да изненадате гости с това ястие