Последни Рецепти
Последни Статии

Меню на Виенски бал София

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

За специалната вечер предястието е пушено филе от сом с червено цвекло и хрянов сос, а основното ястие е печено телешко филе. А десерта от цветове на бъз с горски плодове. Менюто бе дело на майстор готвач от австрийската столица.

На 23 февруари 2019 г. в София за 19-и път се проведе традиционният Виенски бал.
И тази година каузата е благотворителна. По традиция първият танц се изпълнява от дебютантите. Те са избрани от столични гимназии и репетират повече от три месеца.

Със събраните пари ще се подпомогнат сдружение “Асоциация Аутизъм” и Университетската болница по ортопедия в София.

стъле жиена бал
Новият посланик на Австрия Н.Пр. г-жа Андреа Вике (в зелената рокля), Фандъкова, Ангелкова

Кметът Йорданка Фандъкова бе патрон на събитието, на което присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова. Столичният градоначалник беше облечена в рокля на дизайнерката София Борисова, която също присъства на събитието.
Във вечерта се включиха звездите на Музикалния театър и неговият оркестър, балетът на Държавна опера Стара Загора и “Вая Денс Студио”.

viena bal menu 1
Десертът: Млечен терин с червена боровинка

През 2018 г. на Виенския бал шеф Ганстерер изненада гостите с лилави картофи, донесени специално от Австрия за бала и разкошен десерт – мус от маково семе.

През 2019 г. кулинарният посланик Готфрид Ганстерер е донесъл специално от Австрия сладко от червена боровинка – то е и специалната съставка на десерта, който около 400 души опитаха на Виенския бал.

В менюто има още козе сирене с агнешки език, говеждо в сос от червено вино и разбира се традиционният гулаш, без които не минава нито един Виенски бал.

viena bal menu 2
Супа Гулаш

„Около полунощ обикновено сервираме супата гулаш. Не е лесно да танцуваш цяла нощ, за това гостите имат нужда от сила. С добрия гулаш силите се възръщат”, каза майстор готвачът Готфрид Ганстерер.

Снимки: btvnovinite.bg

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории