Последни Рецепти
Последни Статии

Винария 2018

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Изложба Винария 2018
Къде: Международен панаир Пловдив
Кога: от 21 до 25 февруари

foodtech plovdiv

Български и чуждестранни производители и търговци ще представят своите колекции. 26-ото издание на Винария ще демонстрира по-богат асортимент от високо алкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии.

В Града на виното и деликатесите ще се представят над 50 изби. Ценителите ще имат възможност да опитат продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни. Ще могат да бъдат опитани също вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.

Сред изненадите на Винария 2018 е първият и единствен в света бял коняк, носещ името Антарктика, тъй като запазва качествата си дори при минусовите температури на полюсите. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия Годе, както и 50-годишният коняк Ренесанс в гарафа от кристал и злато.

Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки. Според експерти, на Винария 2018 ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, които са много по-силно представени в сравнение с предишни години.

Международната изложба Винария показва също нови технологии, техника, оборудване и материали за създаване на лозя, отглеждане и преработка на грозде, опаковане и съхранение на изделията. Изложениео се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, а основен партньор е Националната лозаро-винарска камара.
Миналата година участваха близо 150 компании от 18 държави.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории