Малки тайни да станете във виртуоз в кухнята
Добави към моето меню
16 малки тайни, които ви превръщат във виртуоз в кухнята
За да приготвите вкусна храна, не е необходимо да бъдете професионален готвач. Но все пак, когато знаете някои от тайните на готвенето или познавате готварските техники и имате някой и друг проверен трик, този процес става по-лесен и по-приятен. Ето някои съвети, събрани от AdMe.ru, с които може да се превърнете в господар на кухнята.
Спестете време в нарязването на чери доматите
Необходимо е просто да съберете в шепа домати, сложете ги върху дървена дъска и поставете капака на пластмасов съд над тях. След това с назъбен нож срежете наполовина доматите, като през цялото време притискате леко капака.
Ако искате да нарежете съставките за някое ястие много ситно, например за омлет, използвайте нож за пица
Използвайте електрически нож за бързо отстраняване на царевицата от кочана
Запазете бананите по-дълго свежи
Всичко, което трябва да направите е да увиете отделно всяко стъбло на банана с найлонова опаковка. По този начин ще се забави процеса на зреене и бананите ще бъдат пресни 3-4 дни по-дълго, отколкото ако не ги обвивате.
Ето как можете да направите хрупкав бекон в микровълнова печка:
Използвайте чаша вино, за да направите бисквитки
Твърдо сварени яйца могат да се приготвят и във фурна
Загрейте фурната на 160 градуса (или 325 по Фаренхайт). Поставете яйцата, както е показано на картинката. Поставете сач за печене в долната част на фурната. Печете около 30 минути. Когато яйцата са готови, напълнете голяма купа с ледена вода и сложете вътре яйцата. Обелете яйцата под течаща вода. Върнете ги за още няколко минути в студената вода.
Шоколадова купичка за сладолед
Форма за десерт може да се направи и с помощта на балони и разтопен шоколад
Надуйте малки балони в желания размер на купички за десерт
Потопете балоните в разтопен шоколад докато се покрият равномерно в желания размер
Оставете шоколада да се втвърди в желаната форма
Остранете балона и напълнете шоколадовите купички със сладолед или кре. Гарнирайте с плодове и поднесете.
45 секунди за омлет в микровълнова фурна
В чаша за чафе сложете две яйца и млякото. Разбийте до смесване. Сложете в микровълновата печка на максимално висока степен за около 45 секунди. После разбъркайте. Сложете пак в микровълновата за още около 30 секунди. Добавете сирене, сол и черен пипер.
Тънки питки удобно се пекат на решетката на фурната
Пекат се на 160 градуса за около 10 минути.
Вълни от бекон за най-красивите сандвичи
Кюфтетата стават по-равномерни ако направите в тях малък отвор
Как да разпознаем пресните айца?
Пресните са тези, които се оказват на дъното на чаша с вода
За да нарежете бързо картофите, може да използвате резачка за ябълки
За да премахнете парчето черупка от яйцето, трябва само да намокрите ръцете си с вода
Водата няма да прелее, когато поставите отгоре дървена лъжица