Последни Рецепти
Последни Статии

Вита пита с кашкавал

Добавено в Българска кухня, Хляб, питки

Добави към моето меню

Вита пита с кашкавал
приготвянето на домашен хляб крие в себе си сила, която идва от древни времена и е връзка с природата, със земята. Трябва да си с чисти помисли и желание за да приготвиш домашен хляб. То е ритуал. И наричане за здраве

вита пита

Продукти
300 мл прясно мляко
2 яйца
Брашно около 700-800 г до меко еластично тесто
½ пакетче мая
1 ч.л. захар
Щипка сол
100 г краве масло
4-5 с.л. сусам
250 г кашкавал

Рецепта за вита пита с кашкавал
• Хладкото мляко, захарта, щипка сол, няколко с.л. брашно и маята се смесват. Оставя се да шупне около 15 мин
• Замесва се меко еластично тесто, като се добавят и яйцата без един жълтък
• Оставя се да втаса тестото около час
• Разточва се, на тънка кора. Намазва се с краве масло и се поръсва обилно с настърган кашкавал и сусам

пита рецепта

• Завива се на руло. Получава се дълго руло, което се оформя да е с равномерна дебелина и се режи на две равни части, които се поставят една до друга
• С остър нож всяко руло се срязва по дължина, като не се достига до най-долу. Слоевете се разгъват като страница на книга
• Двете рула, срязани по този начин поставени едно до друго се сплитат. След което с завива в кръг за да се получи пита, която се поставя в намаслена тава

вита пита рецепта

• Питата се слага във фурната, включена на 50 градуса за около 25-30 мин или на топло място край печката за да втаса. Намазва се с разбит жълтък
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории