Последни Рецепти
Последни Статии

Успешна рецепта за отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Нискокалоричните диети са сред най-популярни диети
за последното десетилетие.

Изводите от изследване в което са взели участие над 6000 доброволци, показват, че, за да запази човек теглото си след отслабване, съвсем не е задължително да спазва само една диета. Храненето може и е желателно да се променя често без това да води до натрупване на излишно тегло.

диета
Диетата е начин на хранене и е избор на начин на живот

Данните показват, че преди 10 години най-популярния начин за намаляване на теглото сред участниците в изследването е била употребата на нискокалорична храна с минимално съдържание на мазнини и редовни физически упражнения. Някои от отслабналите впоследствие са започнали друга диета с повече калории, но са продължавали да се занимават с физически упражнения.

Вижда се тенденцията, че хората, които са
– употребявали в минимални количества или много рядко т.нар. “бърза храна”,
– спазвали нискокалорична диета с умерен прием на мазнини
– постоянно са се занимавали с физически упражнения
са намалили успешно своето тегло и са го запазили поне в продължение на една година. Това и може да се нарече Успешна рецепта за отслабване

Източник изследване на научната организация в областта на здравословното хранене Lifespan.
В изследването са взели участие над 6000 доброволци, регистрирани официално в Националното ведомство по контрол на теглото на САЩ (National Weight Control Registry). Всички те са успели за свалят най-малко 13,5 кг от теглото си и са съумели да го запазят през следващата една година.
Главна цел на изследването е да бъдат изяснени най-новите промени в успешните рецепти за отслабване и тяхната популярност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории