Последни Рецепти
Последни Статии

Витамин В3, ниацин

Добавено в Кулинарен справочник, Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Витамин В3, ниацин
Витамин В3 бе определен като най-ефективния

Учени от САЩ установиха, че най-ефективен от витамин при противопоставяне на организма на различни инфекции е витамин В3. Оказва се, че този витамин се справя с много бактерии, по-добре от антибиотик. Изследването показва, че ниацин, витамин В3, който се явява в чист вид е способен да повиши силата на имунната система на човек до хиляда пъти. При това имунитетът се активира дотолкова, че може да защитава организма от вредата нанасяна от златисти стафилококи и други сериозни вируси по мнение на учените, големи дози от ниацин са способни да спрат развитие на някои инфекции.

vitamin b3

По време на проведения експеримент изследователите са използвали по-високи от препоръчаните дози, но безвредни за организма дози ниацин.
още през 50-те гони на 20-ти век Л.Рон Хабард е заявил, че витамин В3 може да извежда от човешкия организъм токсини. Както и, че витамините могат да бъдат приемани в големи количества, до няколко хиляди милиграма на ден.
Продуктите, които съдържат най-много витамин В3 са продуктите, които съдържат витамините от група В, В комплекс
– Черен дроб, както бъбреци. В 100 г дроб се съдържат 14 мг, а в 100 г риба тон – 19 мг. Месо от пуйка също е богато на витамин В3
– Риба и морски дарове, риба тон, сьомга, скариди
– Мляко и млечни продукти
– Семена от слънчоглед, бадеми
– Пшеница, елда (гречка), овес, ечемик, царевица, боб, соя, грах
– Гъби
– Някои водорасли

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории