Последни Рецепти
Последни Статии

Часът на Земята

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

“Часът на Земята” – най-мащабната екокампания в света
VOTE EARTH (ГЛАСУВАЙ ЗА ЗЕМЯТА)
защото всички сме деца на майката Земя и нямаме друг дом

Часът на Земята 2012
31 март 2012 г., от 20,30 до 21,30 ч

милиони хора по цял свят ще се включат в “Часът на Земята” и ще угасят осветлението за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

earth-day-1

Инициативата “Часът на Земята” започва през 2007 г. само в един град – Сидни и обхваща за две години цялата планета.
През 2009-та над милиард жители на света участваха в кампанията, изключвайки осветлението за един час.

“Часът на Земята” по света
На 27 март 2010 г. за час остават на тъмно прочути архитектурни символи като Бранденбургската врата, Айфеловата кула, Мемориалът на мира в Хирошима, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колизеумът в Рим, центърът на Москва, египетските пирамиди, Партенонът в Атина, дори Лас Вегас и 800-метровата „Бурж Дубай”.

Часът на Земята 2012 по света
Световноизвестният супермодел Миранда Кър се включва като един от посланиците кампанията. На 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч. тя не само ще угаси осветлението в дома си, както милиони други хора по цял свят, но обещава да компенсира въглеродния отпечатък от пътуванията си, като подкрепи няколко климатични проекти.
Президентите на Фиджи, Шри Ланка и Малдивите също станаха официални посланици, както и бившият американски вицепрезидент Ал Гор, който ще изпрати видео послание за „Часът на Земята” от Антарктида.
Холандският астронавт Андре Кайперс подкрепя кампанията от Международната космическа станция. Той ще направи снимки отвисоко и ще коментира наживо какво вижда по време на климатичната акция.

earth-day-2

Часът на Земята 2012 в България

България участва в “Часът на Земята” за четвърта година. През 2009-та в кампанията се включват 42 български града, орез 2011 са 47 града. През 2012 до този момент са се включили официално 72 града – те ще угасят фасадно-архитектурното осветление на известни сгради и паметници за един час. Уличното осветление ще продължи да свети от съобръжения за сигурност.

Посланието на кампанията не е отправено само към силните на деня, то е отправено към всеки един от нас. Това е призив всеки от нас да се замисли за своето поведение, защото всеки ден с избора на стоките, които купуваме, с малките неща, които правим и отношението ни можем да допринесем към решаването на проблема с климата.
“Часът на Земята” е начин хората от цял свят да изпратят ясно послание – необходими са бързи и реални действия срещу промените в климата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории