Вратни пържоли на скара
Добави към моето меню
Вратни пържоли на скара
4 порции
Продукти
4 вратни пържоли, около 1-1,2 кг
За ароматната паста
50 мл зехтин
Няколко листа босилек
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
50 г тиквени семки почистени
1 ч.л. червен пипер
Смлян черен пипер на вкус
4-5 стръка магданоз
1 с.л. мед
Приготвяне
• Босилекът и магданоза се нарязват на ситно
• Кромид лука и чесъна се нарязват на ситно
• В блендер се смесват нарязаните зелени подправки, лук, чесън, зехтин, смлените тиквени семки, червения пипер и черния, добавя се и меда. Блендира се до получаване на паста
• Пържолите се намазват с пастата и се поставят за 2-3 часа в хладилника покрити с домакинско фолио
• Пекат се около 4-5 мин от всяка страна, обръщат се и така докато станат готови