Последни Рецепти
Последни Статии

Продукти, вредни за кожата

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Продукти, вредни за кожата

Диетолози от САЩ направиха обзор на изследвания за последните 50 години. На основа а получените резултати те допълниха списъка на продукти, които влияят отрицателно на кожата. Известно е, че хормоналните продукти са една от причините за акне или за възпалението на мастните жлези. До сега е установено, че сладките и мазните храни провокират процеса. Сега този списък е попълнен с продукти, които имат висок гликемичен индекс и мляко. Гликекимичният индекс дава възможност да се види в каква степен един или друг продукт влияе на нивото на глюкоза в кръвта.
Към тези продукти се отнасят
– Бял хляб и продукти от бяло брашно
– Газирани напитки
– Картофи
Те бързо попадат в кръвта и предизвикват хормонални колебания.
Млякото е включено в списъка защото съдържа хормони.

грижи за кожата

Под гликекимичен индекс се разбира скоростта на усвояване на въглехидратите от организма. Колкото по-бързо глюкозата попада в кръвта, толкова е по-висок. Високият гликекимичен индекс показва, че при попадане в организма на даден продукт как ще се повиши нивото на кръвната захар.
Гликекимичният индекс на бирата е на първо място – 110. На второ място са фурмите – 103. На трето място е белия хляб – 100.
Най-малък гликамичен индекс имат слънчогледовите семки, както и някои зеленчуци – зелена салата, домати, зеле, патладжан, гъби. Техният индекс е 10

Повече за кръвната захар и гликекимичен индекс

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории