Последни Рецепти
Последни Статии

Динята помага при отслабване

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Динята помага да отслабнем

Когато говорим за диня да си спомним за нейните полезни качества, особено за жените.

диня

Според изследвания на американски учени динята подобрява метаболизма. Списание Journal of Nutrition пише затова, че в динята се съдържа аргинин, аминокиселина, която влияе на обмена на веществата и спомага за намаляване на теглото.
При 3-месечен експеримент проведен с лабораторни мишки се оказва, че при добавяне в техния хранителен режим на аргинин мазнините в организма намаляват с 64%.
Динята съдържа малко калории – само 30 калории на 100 г. 92% се състои от вода, затова и може да утоляваме жаждата си с диня или да приготвяме различни напитки със сок от диня.
Сок от диня е популярен сред хората, които активно спортуват – тази напитка помага да се остава в тонус и поддържа хидробаланса в организма.
Благодарение на цитрулин динята повишава нашата издръжливост. Цитрулин е аминокиселина, която отпуска мускулите и кръвоносните съдове затова динята е полезна, помага при високо кръвно налягане.
Динатя е богата на антиоксиданти, витамин С и А, ликопен, който защитава нашите клетки от свободните радикали и възпрепятства стареенето.

аргинин
цитрулин
ликопен
свободните радикали

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории