Последни Рецепти
Последни Статии

Колко живеят хората по света

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Световната Здравна Организация публикува данните от последното си изследване. Лекарите са истановили гражданите на коя страна живеят най-дълго.

Най-дълги живеят хората в Япония и Сан Марино. За Япония средната продължителност на живота за втора година подред остава 83 години. Като средната продължителност на живота в света е 71 години.
В същото време най-дълго от всички жени в света живеят японките – цели 86 години.
Най-кратка средна продължителност на живота има в Афганистан и Зимбабве – средната продължителност на живота е само 42 години.
В Русия жените живеят по-дълго от мъжете – мъжете 69 години, а жените – 74.

Най-рядко жените раждат в Южна Корея, Босна и Херциговина – на една жена в детородна възраст (независимо от случая на жената, която роди на 62 години, съществува такова понятие и то е свързано с физиологичните процеси, които настъпват е женския организъм с възрастта) се падат по 1,2 деца. Най-много раждат жените в Афаганистан, като числото там е – 6,6.
За страни като Русия, Австрия, Гърция, Испания, Италия се получава 1,4.

За България официалните данни са следните:
Средна продължителност на живота на населението в Република България за периода 1998 – 2000 г.
средно – 71.70
мъже – 68.15
жени – 75.34

Ако се сметне съотношението средна продължителност на живота и пенсионна възраст ще се получи интересно съотношение.
За това колко деца се падат на жена в детероднавъзраст в нашата страна също е относително. Има жени, които раждат и по няколко деца, знаем кои са, те не плащат нито социални, нито здравни осигуровки, много често не се замислят и за бъдешето на своите деца. Да имаш дете е отговрност, трябва да го поготвиш за живота и да възпиташ да бъде искаща и можеща личност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории