Последни Рецепти
Последни Статии

Защо диетите не работят

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Защо диетите не работят
Думата диета се употребява за начина на хранене когато искаме да отслабнем. Съществуват невероятно голямо количество диети и всяка е уникална, добра и обещаваща постигане на резултати. Някои диети позволяват да не изпитваме чуство за глад, но изсикват много време. Има и бързи диети, които обещават мигновен резултат, но изискват повече жертви. По правило, в началото се отслабва по-бързо за сметка на загуба на течности и изтощаване на муслулната маса, след това става по-сложно смъкването на теглото и по-трудно с мотивацията заради отсъствието на видими резултати, защото мазнините се изгарят последни. И накрая настъпва критичнит момент, когато теглото се заковава и стрелката на кантара на мърда.

Защо диетата е престанала да действа? Възможно е, определеното меню и ограничаването в храненето, които са включени в определена диета, да не се явяват същността на диетата, защото една диета е цялостен комплекс от стъпки по намаляване на теглото, от които правилното хранене е една от частите на диетата и съществуват правила, които, ако не се спазват ще се отдалечаваме от желания резултат.

Кои са най-разпространените грешки при диета

Рязко намаляване на мазнините
Много диети предлагат отказ от мазна храна и от мазнини, но съществуват различни видове мазнини и това трябва да се помни и да се разбере правилно. Затова, когато заставите вашия организъм да приема само обезмаслени, диетични продукти се получава омагьосан кръг – теглото се качва отново.
Защо? Причината е в задължителното покачване на инсулина при продължително отказване от мазнини. Като краен резултат се получава нарушаване на обмена на веществата и стрелката на кантара започва да се качва нагоре..

Освен това, отказът от съдържащи мазнини храни води до влошаване състоянието на косата и кожата, а те са нещо по което се съди и за здравето и за красотата на една жена. Съществуват напълно разтворими в мазнини витамини, които могат да се усвояват са усвояват само при наличие в менюто на мазнини – това са витамини Е, D, А и К, които са необходими за нормалното функциониране на организма.

Възниква въпроса какви мазнини трябва да приемаме тогава. Съществуват полезни, т.нар. полинаситени мазнини, които се съдържат в мазните риби (сьомга, херинга, скумрия), също така се съдържат в орехи и ядки.

Можеби не трябва да се отказваме от мазните храни? Ситуация позната вие сте в магазина и купувате кисело мляко с 0% (НУЛА процента) масленост. Какво купувате всъщност?! Трябва да се разглежда неговата калорийност – освен мляко може да съдържа захар, брашно и куп други вредни добавки, като краен резултат по калорийност това кисело мляко може да застане в един ред с недиетичните продукти. Проблемът, да не знаеш какво купуваш в магазина, не е само в България, но тук се чуствам най-неуверена къда, кого и какъв отговор ще получа на въпроса – Какво съдържа това кисело мляко? колко мляко има в него и какви други продукти има?
Можем да избираме кискокалорични продукти като извара, мляко, айрян – те са подходящи и за закуска и за вечеря.

следва продължение

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории