Последни Рецепти
Последни Статии

Световен ден на здравето

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Световен ден на здравето , 7 април

Световният ден на здравето (World Health Day) се отбелязва всяка година на 7 април. През 1948 г. Световната Здравна Организация (World Health Organization, WHO) поставя началото на отбелязването на този ден през 1948 г. Днес, в Световната Здравна Организация членуват 191 страни.
doktor 1
От 1950 г. се отбелязва всяка година и Ден на здравето.
Организират се меропроятия за да могат хората да разберат колко е важно здравето в техния живот. Та нали когато човек е здрав не се замисля затова, което му е дадено и това, че е здрав го приема за даденост. Когато се разболее или срещне болката в близкия си очек разбира колко важно е здравето. И колко сложно нещо е човешкият организъм за да съществува в такова съвършенство и единство.
Здравните организцаии имат за мисия да направят необходимото за да стане здравето на всички хора по целия свят по-добро.
Всяка година Световният ден на здравето е посветен на глобален проблем, който стои пре здравеопазването. През изминалите години темите са били различни “Активността – път към дълголетието”, “Бременността – особенно събитие е живота. Да го направим безопасно”, “Защита на здравето от промяна в климата”

През 2011 Денят на световното здраве е посветен на това как да не станем резистентни на антимикробните препарати. Медицината е обезпокоена от резистентността (от англ. resistance, устойчивост) на бактериалните агенти на инфекциозните заболявания към антибиотиците става, коетосе превръща в една от основните причини за ограничената ефективност на антибактериалната терапия. В момента това още не е сериозен проблем, но при променящата се обстановка е необходимо да се вземат бързи мерки за да не се разпространи резистентността към антибиотиците.

doktor 2

И ако това е по света, какво става в нашата страна, където има едно объркано здравеопазване, липса на специалисти и на финансиране.
Представители на всички здравни институции ще участват в кръгла маса на тема “Лекарските грешки“.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории