Последни Рецепти
Последни Статии

Световен ден на водата 22 март

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Световен ден на водата 22 март
World Water Day

water-day

2011 година под мотото “”Вода за градовете”
Днес около 3,3 млрд. души – по-голямата част от населението на Земята, живеят в градове, като площите, заемани от тях, продължават да растат. Увеличението на градското население е по-бързо от възможностите за адаптиране на инфраструктурата,

2010 година под мотото “Чиста вода за здравословен свят”

Учените отново ни информират за вредата от замърсената вода. По данни на ООН некачествената вода може да вземи много повече човешки жертви отколкото една война.
Колко може да бъде опасна и вредна замърсената вода? според учените повече от половината от пациентите на болниците в света са хора, чиито заболявания са свързани с употреба на мръсна вода.

Всеки ден около 2 милиарда промишлени води се изливат в реки и морета, като така се разпространяват болести и се нанася непоправима вреда на екосистемата.

Вече се усеща липсата на чиста вода и тази потребност за чиста вода ще става все по-ислна.

Вредата, която замърсената вода нанася на здравето на човека , се оценява като вреда от военно действие. Замърсената вода вече взема своите жертви.

Липсата на чиста вода за пиене е сюжет и на холиввудските филми. Човек може да живее без да диша около 3мин, без вода може да издържи около 3 дни, без храна около 40 дни.

Ние хората сме така устроени, че не ценим това, което имаме. 2 факта, които знае всеки от нас – човешкото тяло се състои около 70% от вода и всеки ден трябва да приемаме около 2 л течности.

22.03.2010

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории