Последни Рецепти
Последни Статии

Грахам питки

Добавено в Хляб, питки

Добави към моето меню

Грахам питки
Любимите питки за закуска събота сутрин, през зимата, когато има време, приготвени с грахам брашно
Неободими са:
2 ч.ч. грахам брашно
2 ч.ч. брашно
1 яйце
1/2 пакетче мая
щипка захар
1 с.л. олио

за плънката
200 гр сирене
2 стръка праз
щипка чубрица
1 жълтък за намазване
graham pitki

* Маята се стрива със захарта и се смесва с няколко с.л. брашно и 300 мл хладка вода. Оставя се да шупне за около 15 мин;
* Добавя се яйцето и се замесва меко елстично тесто. Загъва се с мека кърпа и се оставя да втаса за около 1 час;
* Плънката се приготвя като праза се нарязва на ситно и се смесва с натрошеното сирене. Овкусява се с малко градинска чубрица;
* Тестото се разделя на 16 топки. Всяка се разточва на дълга лента, по дължина се разпределя част от плънката и се завива на руло, а след това и на охлюв;
* Подреждат се в тава за печене и се намазват с разбит жълтък;
* Оставят се да втасат около 30 мин;
* Пекат се на средна фурна, на 190 градуса, до готовност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории