Последни Рецепти
Последни Статии

Една ябълка на ден съхранява младостта

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Свежите плодове и зеленчуци имат много полезни свойства. Съдържат голямо количество полезни витамини, микроелементи, ароматични съединения. Правилното и рационално хранене е гаранция за дълъг и здрав живот.
Ябълките са присъствали почти винаги в нашето хранене, но наскоро учени установиха още едно полезно свойство на ябълките.
Оказва се, че
Една ябълка на ден може да съхрани младостта

Проведено е изследване, в което участвали жени на възраст от 25 до 50 години, като всяка от тях трябвало да изяжда по една ябълка на ден, в продължение на 6 месеца.
След проведения анализ и съпоставка на данни за здравето на участничките, учените са стигнали до извода, че една ябълка на ден може да съхрани естествената красота и да я удължи на 17 години.

apple niki

За да разберат в какво се състои ефекта са разгледали ябълките като сбор от химични компоненти оказва се, че ябълките съдържат много флавоноиди и полифеноли. Това се вещества, които обезпечават регулация на окислителните процеси в клетките на човешкия организъм. Те са антиоксиданти, които оказват положително въздействие на сърдено съдовата система, храносмилателната, нормализират микрофлората в стомаха, спомагат за отвеждане на токсини а здравословната вътрешна среда на организма е гаранция за добър външен вид.
Според учените този експеримент може да проведе всеки, за да се убеди в ефективността на толкова прост и действащ метод.
Вие изяждате ли по една ябълка всеки ден в продължение на години? Не само на 6 месеца, защото аз самата не мога да си представя моя ден без плодове.
Не трябва да забравяме, че преждевременното състаряване се дължи, и на неправилния начин на живот – обездвижване и негативизъм.
Затова балансирано хранене, с много свежи плодове и зеленчуци, активно движение и позитивно мислене са необходими за да изглеждаме добре и да не се страхуваме от годините.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized