Последни Рецепти
Последни Статии

Сеченица

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Сеченица
Рецепта от сръбската кухня, която е публикувана в блога на Илияна. Идеята е от там, приготвянето в неделя, в печката на дърва, с която печенето си е изкуство. Резултат нещо вкусно, което напомня за нашите милинки. Рецептата е импровизация
sechenica
Продукти
300 мл хладка вода
1 пакетче мая (40 г)
1 ч.л. захар
1 щипка сол
100 г краве масло
350 г сирене
10 с.л сметана или цедено кисело мляко
800 г брашно

sechenica 2

Начин на приготвяне
• Маята се слага да шупне с хладката вода, 1 ч.л. захар, 1 щипка сол и 2-3 с.л. брашно за около 15 мин
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса до удвояване на обема
• Тестото се разделя на 10 една топки
• Взема се едно топче и се разточва колкото две педи. Намазва се с масло. Отгоре се слага друго разточено топче. Така получената кора се разточва толкова, колкото е диаметъра на тавата (32 см)
• Кората се слага в тава намазана с масло, намазва се с 2 с.л. смета или цедено кисело мляко и се поръсва обилно с натрошено сирене
• Така се постъпва и с останалите топчета, получават се общо 5 кори
• Нарязва се с остър нож и се намазва с масло. Оставя се около 30 мин
• Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност

sechenica 3
При мен печена на печка с дърва , неделно, по-трудно се регулира такава печка, та малко се препече кората отгоре докато се изпече и от вътре

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории