Последни Рецепти
Последни Статии

Ябълките укрепват сърдечно съдовата система

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен“ едва ли има човек, който да не знае тази поговорка. Ето още нещо към нея
Ябълките укрепват сърдечно съдовата система
Британски учени са провели изследване и са установили, че ябълките значително подобряват работата на сърцето и кръвоносните съдове. Конкретно, намалява се с 12% риска от сърдечен пристъп, при тези, които започват своя ден с една ябълка.

Оказва се, че въздействието е в голямото количество калий (157 мг калий се съдържат в 100 г ябълки). Плодовете действат като лекарства, които съдържат калий.
Калият е необходим за пълноценното функциониране на сърдечния мускул и неговото съкращаване. Калият за меките тъкани е това, което е калцият за костите. Той поддържа подвижни и гъвкави артериите Укрепва стените на кръвоносните съдове и помага при профилактика на хипертония и анемия.
В хода на изследването учените са установили, че една ябълка на ден след навършване на 50 години може да предотврати 8 500 инфаркта само в Англия. Това позволява, уверено да се каже, че ябълките са изключително полезни.
Ябълките са богати на антиоксиданти и витамини, които действа общо утрепващо на организма.

apples

Човек може да си доставя калий, като включва в менюто си всеки ден и пълнозърнести храни, които не са загубили при преработката и рафинирането калий, витамин В-комплекс, трици, аминокиселини, витамин Е и др.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории